Дизайн інтер'єру зазвичай асоціюється із візуальним оформленням приміщень. Насправді це ціла система напрацювань, спрямована на раціональне використання житлоплощі та забезпечення комфорту для всіх членів сім'ї. Просторове планування особливо важливе для одно- та двокімнатних квартир, в яких необхідно вмістити велику кількість речей, облаштувати зручні зони для відпочинку, роботи, ігор та прийому їжі. Продуманий до дрібниць дизайнерський проект довгі роки радуватиме результатом.

Особливості організації та планування простору у малогабаритній квартирі від спеціалістів студії “АртСтройдом”

Маленьке житло зі спочатку не ідеальним плануванням - це не вирок, а привід для роздумів і пошуку нових рішень, що стосуються оптимального використання місця квартири. Головне, на що слід орієнтуватися власникам невеликої квартири - практичність, функціональність житлових і нежитлових приміщень і в той же час створення теплої домашньої атмосфери.

При плануванні дизайну квартири з малою площею застосовуються два ключові підходи:

  1. Зонування. В однокімнатній або двокімнатній квартирі організуються зони для сну, прийняття їжі, сімейного дозвілля, роботи, ігор та навчання дітей, заняття хобі тощо. Для розмежування використовуються арки, подіуми, ширми, комбінації колірних рішень.
  2. Універсальний інтер'єр Цей підхід передбачає багатофункціональність житлоплощі, зміну дизайну та розташування меблів залежно від вимог членів сім'ї. Реалізація такого рішення стає можливою завдяки використанню дивана або ліжка-трансформера, стола на коліщатках або столу-тумби.

Якщо площа обмежена, важливо, щоб у квартирі не було нічого зайвого. Мінімалістичний інтер'єр дозволяє використати кожен квадратний метр. При цьому відмовлятися від декору, яскравих акцентів, речей, що створюють затишок, зовсім не обов'язково.

Планування простору квартири в дизайн-проєктах, студія "АртСтройдом"

Як оптимізувати простір квартири: дизайнерські рішення

Оптимізація простору в дизайні передбачає розміщення меблів та зберігання особистих речей таким чином, щоб вони займали якнайменше місця в квартирі. До дизайнерських рішень, які допоможуть грамотно використати корисну площу, можна віднести:

  • монтаж вбудованих меблів та техніки;
  • облаштування місць для зберігання у статичних нежитлових зонах;
  • застосування настінних та кутових полиць, розміщення побутових предметів у зонах навколо дверей;
  • придбання меблів, що трансформуються - розкладних диванів, висувних ліжок, стільниці, шафи з відкидним столиком.

Надалі мешканці зможуть оптимізувати простір квартири, прибравши ящики з речами та взуттям не по сезону із житлової зони, використовуючи органайзери, підвісні полиці, гачки тощо.

Ціни на створення дизайн-проєкту квартири:

  • Площа приміщення  менш ніж 75 м2- від 900 грн/м2
  • Площа приміщення  більш ніж  75м2 - від 850грн/м2
  • Площа більш ніж 300 м2  - ціна договірна
  • Авторський нагляд - ціна договірна

Як візуально розширити простір у квартирі

Крім ергономіки та функціональності для комфортного проживання у квартирі має значення її зорове сприйняття. Погодьтеся, нагромадження полиць, стеля, що «давить», зовсім не асоціюються з домашнім затишком. Для максимізації простору в дизайні інтер’єру квартири застосовуються різноманітні рішення, зокрема:

  • світлі відтінки стелі, стін та меблів;
  • глянцеві та дзеркальні поверхні;
  • рівномірне висвітлення;
  • різнорівневі конструкції, поєднання великих та малогабаритних меблів;
  • яскраві акценти, що дозволяють відвернути увагу від невеликої площі квартири.

Звертайтесь за дизайном із просторовим плануванням квартири до студії "АртСтройдом"

Щоб зробити компактне житло максимально зручним, необхідно приділити увагу кожній деталі, переглянути сотні прикладів дизайну інтер'єру, порадитись із експертами. Якщо у вас немає такої можливості, зверніться до фахівців компанії АртСтройдом. Наша команда не тільки створить проект, який відповідає вашим побажанням, а й допоможе його реалізувати.

Додаткова послуга від студії дизайну «АртСтройдом» – авторський нагляд у процесі реалізації проекту. Ми готові допомогти з підбором матеріалів та меблів за оптимальною вартістю, а також простежити, щоб усі візуальні ідеї були втілені повноцінно та якісно.

  • Поділитися
Бажаєте побачити більше - подивіться наше портфоліо
Відправити запит


Заповніть, будь ласка, форму і ми зв'яжемося з Вами. Також із задоволенням дамо відповідь на всі Ваші запитання, якщо Ви зателефонуйте за телефонами, вказаними нижче:

(067) 637-60-42
(067) 614-04-35

Чому обирають нас
ГАРАНТУЄМО
ЯКІСТЬ

Кращий результат нашої роботи - реалізований проект і задоволений клієнт. Співробітники нашої компанії - кваліфіковані і сертифіковані фахівці.

СТЕЖИМО ЗА ТЕНДЕНЦІЯМИ

Стежимо за актуальними тенденціями в дизайні та не боїмося втілювати їх в своїх проектах. У нашому портфоліо Ви знайдете проєкти різної складності і стильового напрямку.

ПРОЗОРІСТЬ
ПРОЦЕСУ

Чітко плануємо хід роботи ще до початку робіт. Професійний кошторис і комплектація об'єкта на всіх етапах будівництва та оздоблення гарантує результат і відповідність проектної документації.

ПОВАЖАЄМО
КЛІЄНТІВ

Ми не нав'язуємо Вам послуги і товари, а допомагаємо підібрати оптимальне рішення на кожному етапі роботи над проектом. Надаємо знижки на матеріали, меблі, світло від партнерів компанії.

Замовлення послуги